Thursday, July 22, 2010

Emas Machang 1 dot Com

Hari ini webblog kite telah melangkah kealam baru dunia perniagaan internet kerana kita dah tukar jadi web blog yang terkini. So web kite dah jadi http://www.emasmachang1.com . Kira hari ini dalam sejarah le...

Perniagaan emas yang kita jalankan pun dah makin berkembang..kita dalam masa sebulan join perniagaan emas ni dan mampu buat jualan. Inilah kehebatan berniaga emas ini tak perlu banyak cerita. Harga emas Public Gold yang kita jual pun tengah cantik ini..murah sikit jika dibandingkan dengan harga emas yang disyorkan oleh persatuan peniaga emas.

Ini harga emas persatuan peniaga emas



Ini harga emas public gold hari ini . Kalau kita kira per gram maka harga emas 999.9 Public Gold yang saya jual ni adalah RM2755/20 gram adalah RM 137.75 untuk satu gram


Ini pula harga dinar emas yang juga di keluarkan oleh syarikat Public Gold yang saya jual. Dinar emas ini dibuat dengan emas 916 yakni jenis emas yang sama digunakan untuk buat barang kemas. Kita lihat pula harga emas ni per gram . 1 Dinar adalah bersamaan 4.25 gram emas 916.Oleh itu kita kiro tengok;
RM569/4.25 = RM133.88 untuk satu gram..muroh lagi weh


Ini dia rupa satu dinar yang kita jual ni..anda beli emas dapat emas. Ini ah hujung bulan ..sahabat - sahabat yang kerja makan gaji..tak lama lagi gaji masyuk..Mari lah mula start kumpul emas ni..Mai pakat jadi kan 1 Machang 1 Keluarga 1 Dinar...

Jika minat call saya lah..Zamry 019-986 4491... SMS pong boleh..no hal..

Sunday, July 4, 2010

Emas di Machang

Anda boleh jual dan beli emas anda secara online di Machang hari ini

PANDUAN BELI EMAS DAN JUAL EMAS PUBLIC GOLD

Public Fine Gold International Sdn. Bhd (Public Gold) merupakan syarikat pertama di Malaysia yang menjual emas pelaburan pada harga pasaran antarabangsa.


Syarikat yang berpangkalan di Bukit jambul, Pulau Pinang mempunyai falsafah untuk mendidik masyarakat mengenai kepentingan menyimpan emas fizikal sebagai pelaburan yang terunggul dan selamat.

Ini membolehkan masyarakat Malaysia membeli dan menjual emas fizikal pada harga yang kompetitif. Perbezaan di antara harga belian yang rendah sekitar 5-6% adalah sangat menarik jika dibandingkan dengan kedai emas (sekitar 13% - 25%).

Produk yang dijual.

Public Gold menawarkan 2 bentuk emas pelaburan yang terbaik iaitu:

1. Syiling emas 999.9

2. Jongkong emas / gold bar 999.9

Syiling emas.

Syiling emas yang dijual adalah di dalam bentuk 50 gram

Jongkong emas / gold bar

Gold bar yang dijual oleh Public Gold adalah seperti berikut:

1. 20 gram

2. 50 gram

3. 100 gram

4. 1 kilogram

Sijil ketulenan emas.

Setiap pembelian jongkong emas akan disertakan dengan sijil pengesahan ketulenan yang ditandatangani oleh "Assayer" yang diiktiraf. Ini bagi menjamin kualiti emas yang dibeli.

Bagaimana membeli emas Public Gold?

Memandangkan Public Gold menjual emas mengikut harga pasaran emas antarabangsa, harganya sentiasa berubah-ubah.

Bagi pembeli daripada luar Pulau Pinang, terdapat kos pengangkutan yang perlu ditambah. Ia adalah seperti berikut:

1. 20 gram = RM10

2. 50 gram = RM20

3. 100 gram = RM30

4. 1 Kilogram = RM300

Jika pembeli hendak membeli, mereka boleh membuat tempahan dengan Public Gold ataupun membeli emas Public Gold melalui agen-agen di seluruh Malaysia.

Untuk Pembelian Anda hubungi saya,
TEL : 019-986 4491


Pembayaran tunai perlu dibuat dalam masa 1 ½ jam daripada tarikh tempahan emas. Jika bayaran tidak diterima maka tempahan akan dikira batal.

Kebaikan membeli emas daripada Public Gold.

Membeli emas dengan Public Gold mempunyai banyak kelebihan:

1. Stok sentiasa ada -Public Gold mengeluarkan sendiri produk emas mereka.

2. Harga yang jauh lebih rendah daripada kedai emas .

3. Memberi jaminan membeli balik emas mereka mengikut harga belian walaupun calar, dibuka sarungnya , bengkok asalkan beratnya masih sama.

4. Perbezaan harga belian dan jualan yang rendah (sekitar 5%-6%).

5. Kualiti emas yang terbaik (jongkong emas dengan kualiti 24K).

6. Mempunyai agen yang ramai di seluruh Malaysia.

Pengiktirafan.

Public Gold telah menjadi syarikat pertama di Malaysia yang mencipta rekod "The Malaysian Book of Record" sebagai:

Pengeluar gold bar tempatan pertama mendapat pengiktirafan assayer dari segi ketulenan jongkong emas keluaran mereka.

PRODUK YANG DIPASARKAN

PRODUK YANG DIPASARKAN
JONGKONG EMAS PUBLIC GOLD KETULENAN EMAS 999.9

PRODUK DINAR EMAS

PRODUK DINAR EMAS
DINAR EMAS PUBLIC DINAR