Sunday, August 1, 2010

EMAS BUAT ANDA TERSENYUM


Syukur diberikan kelapangan untuk kembali menguruskan website ni. Almaklumlah seminggu dua yang lalu harga emas turun dengan mendadak jadinya sibuk jugaklah dengan urusan jual beli emas ni.. malam online tunggu harga emas turun. Minggu ni harga emas kembali naik.. tak sempat nak sambar 2-3 bar lagi.
Ini merupakan petikan akhbar Sinar Harian bulan lepas. Pengeluaran 300 - 500 kg setahun, siapa yang beli emas ni nanti? Kenapa ?
Bukan hanya sebab mereka berduit tetapi adalah kerana mereka tahu beli emas boleh buat kita kaya.. bukan sekarang tetapi masa depan.. Sebabnya....
Sebagai contoh:
PILIHAN 1:MATAWANG/PITIH
Tahun 2010, RM600 kita simpan dalam bank yang memberikan pulangan 5% setahun. Dalam masa 5 tahun, kalu duit tersebut kita tidak keluarkan, simpanan kita bertambah menjadi RM765 (lebih kurang guna pengiraan compounded interest)
PILIHAN 2: PITIH MAH (EMAS)
Tahun 2010, RM600 buat beli 1Dinar (public gold) dan simpan. Dalam masa 5 tahun, dengan kadar kenaikan emas sekarang melebihi 15% setahun, harta kekayaan kita... jeng jeng jeng... lu kiralah sendiri (sambil senyum2).. lebih kurang RM1200.
Mungkin % itu cuma anggaran saya tapi ada ke bank yang berikan pulangan lebih dari 10% ? Lagipun untuk dapat pulangan seperti pilihan 1, kita kena simpan duit dalam bank selama 5 tahun kekal tidak boleh dikeluarkan, betul tak? boleh ke? Bank bagi 'duit saya' cuma persinggahan sementara je.. 'rumah tetap' nya CELCOM, TNB, tusyen, supermarket, stesen minyak.. tiap2 bulan mesti pergi sini.. pergi terus tak balik balik dah!
Tapi kalu EMAS di pilihan 2 akan sentiasa kenal tuannya.. Bila kesuntukan wang kita 'tumpangkan' ia di ArRahnu.. sampai masanya akan kembali lah ia ke pangkuan. Kerinduan kita pada emas di ArRahnu tu pun tak pernah reda, asyik teringat aje risau di 'ambil' orang kalau tidak di'jemput' pulang bila tiba masanya. Pitih Emas pergi dan kembali namun nilainya kekal, selepas 5 tahun kenaikan sepertimana perkiraan.
Serendah RM600 untuk mendapatkan Dinar pertama anda, dapatkan 4.25g drp keluaran berkilo-kilo emas setahun takut nanti semua orang di Kelantan ada kecuali anda ruginya..
Bertindak sekarang.. hubungi saya Zamri 019-9864491 untuk tempahan atau keterangan lanjut.
Wassalam

2 comments:

PANDUAN BELI EMAS DAN JUAL EMAS PUBLIC GOLD

Public Fine Gold International Sdn. Bhd (Public Gold) merupakan syarikat pertama di Malaysia yang menjual emas pelaburan pada harga pasaran antarabangsa.


Syarikat yang berpangkalan di Bukit jambul, Pulau Pinang mempunyai falsafah untuk mendidik masyarakat mengenai kepentingan menyimpan emas fizikal sebagai pelaburan yang terunggul dan selamat.

Ini membolehkan masyarakat Malaysia membeli dan menjual emas fizikal pada harga yang kompetitif. Perbezaan di antara harga belian yang rendah sekitar 5-6% adalah sangat menarik jika dibandingkan dengan kedai emas (sekitar 13% - 25%).

Produk yang dijual.

Public Gold menawarkan 2 bentuk emas pelaburan yang terbaik iaitu:

1. Syiling emas 999.9

2. Jongkong emas / gold bar 999.9

Syiling emas.

Syiling emas yang dijual adalah di dalam bentuk 50 gram

Jongkong emas / gold bar

Gold bar yang dijual oleh Public Gold adalah seperti berikut:

1. 20 gram

2. 50 gram

3. 100 gram

4. 1 kilogram

Sijil ketulenan emas.

Setiap pembelian jongkong emas akan disertakan dengan sijil pengesahan ketulenan yang ditandatangani oleh "Assayer" yang diiktiraf. Ini bagi menjamin kualiti emas yang dibeli.

Bagaimana membeli emas Public Gold?

Memandangkan Public Gold menjual emas mengikut harga pasaran emas antarabangsa, harganya sentiasa berubah-ubah.

Bagi pembeli daripada luar Pulau Pinang, terdapat kos pengangkutan yang perlu ditambah. Ia adalah seperti berikut:

1. 20 gram = RM10

2. 50 gram = RM20

3. 100 gram = RM30

4. 1 Kilogram = RM300

Jika pembeli hendak membeli, mereka boleh membuat tempahan dengan Public Gold ataupun membeli emas Public Gold melalui agen-agen di seluruh Malaysia.

Untuk Pembelian Anda hubungi saya,
TEL : 019-986 4491


Pembayaran tunai perlu dibuat dalam masa 1 ½ jam daripada tarikh tempahan emas. Jika bayaran tidak diterima maka tempahan akan dikira batal.

Kebaikan membeli emas daripada Public Gold.

Membeli emas dengan Public Gold mempunyai banyak kelebihan:

1. Stok sentiasa ada -Public Gold mengeluarkan sendiri produk emas mereka.

2. Harga yang jauh lebih rendah daripada kedai emas .

3. Memberi jaminan membeli balik emas mereka mengikut harga belian walaupun calar, dibuka sarungnya , bengkok asalkan beratnya masih sama.

4. Perbezaan harga belian dan jualan yang rendah (sekitar 5%-6%).

5. Kualiti emas yang terbaik (jongkong emas dengan kualiti 24K).

6. Mempunyai agen yang ramai di seluruh Malaysia.

Pengiktirafan.

Public Gold telah menjadi syarikat pertama di Malaysia yang mencipta rekod "The Malaysian Book of Record" sebagai:

Pengeluar gold bar tempatan pertama mendapat pengiktirafan assayer dari segi ketulenan jongkong emas keluaran mereka.

PRODUK YANG DIPASARKAN

PRODUK YANG DIPASARKAN
JONGKONG EMAS PUBLIC GOLD KETULENAN EMAS 999.9

PRODUK DINAR EMAS

PRODUK DINAR EMAS
DINAR EMAS PUBLIC DINAR