Wednesday, September 15, 2010

Berapa Dinar Emas Anda Ada Hari ni?

Salam Aidilfitri..
Dan selamat kembali menjalankan tugasan seharian seperti sebelumnya.. mencari rezeki untuk menggantikan himpunan rezeki terdahulu yang telahpun luak dibelanjakan sempena Aidilfitri yang baru berlalu.

Begitulah rutin kehidupan kita tahun demi tahun kan.. Persoalannya.. adakah semua orang begitu rutinnya.. ataupun kita je yang cari, himpun, simpan tahun ni...tahun depan perabih ????


Cuba kita renungkan keratan berita ini.. Gold Dinar Habis Dijual ? Nilaian terjual RM1.5 juta ?

Persoalan nya ???? Sila rujuk di akhir post saya hari ini..

Kelantan’s gold dinar sold out

PETALING JAYA: Kelantan’s gold dinar that was recently introduced has been sold out with most people buying it for investment purposes.
Kelantan Gold Trade (KGT) Sdn Bhd that issues the dinar and the silver dirham said about RM1.5mil worth of dinar and RM1mil worth of dirham had been sold since it was introduced on Aug 12.
A dinar is currently equivalent to RM592 and a dirham is worth about RM13 but their values fluctuate. The dinars are available in five denominations.
The Star Online (Sunday September 5, 2010)

Persoalannya, para sahabat, rakan taulan serta saudara mara sekalian..


Dari jumlah Dinar yang habis dijual tu.. berapa DINAR kah sempat anda beli ? Dari jumlah kekayaan /pelaburan bernilai RM1.5 juta tu berapa kah 'share' anda ? Takut nanti.. semua orang ada sorang sekeping anda aje yang tak ada !!!! Pernah kah anda terfikir ??


Walaupun dinar Kelantan habis dijual.. anda tidak perlu gusar kerana Dinar Publicgold kan ada.. hubungi saya 019-986 4491.. utk bantuan penerangan pelaburan, maklumat lanjut, dsb..

Dari segi fizikal emasnya, Dinar adalah sama. Yang berbeza cuma 'design' dan syarikat yang mengeluarkannya.. pembelian emas dari PublicGold juga turut memberi kelebihan kerana harga yang ditawarkan adalah mengikut pasaran semasa yang berubah setiap 20 minit, jadi sekiranya kita ingin membeli bolehlah kita perhatikan harga PGold Dinar dari semasa ke semasa untuk mendapatkan harga yang terbaik. Ataupun, hubungi saya di talian 019-9864491 jika berminat dan saya akan bantu untuk 'monitor' harga untuk anda.
Cepat!!! Cepat !!!! Tetapkan Matlamat Anda.. Dapatkan sekurang-kurangnya 1 Dinar Emas untuk tahun 2010 ini... setidak2nya ada juga hasil titik peluh kita yang akan terbentuk menjadi kekayaan masa hadapan... Selamat Berusaha Semoga Berjaya... Ingat, Anda mungkin ORANG KELANTAN TERAKHIR tanpa Dinar Emas...



Wednesday, September 1, 2010

YANG BERNAMA EMAS SEMEMANGNYA BERHARGA

Sedar tak sedar.. Ramadhan semakin menghampiri penghujung nya. Hari ini tinggal 7 hari saja lagi untuk kita meningkatkan ketakwaan kita kepada Allah swt. Sememangnya yang bernama emas itu sangat berharga. Pepatah menyatakan " MASA ITU EMAS".

Sempena menjelang Aidilfitri, saya mengambil kesempatan memohon maaf dari pelawat-pelawat setia web ini kerana aktiviti mengemaskini maklumat web terhenti buat seketika. Disamping kesibukan mempertingkatkan ibadah di bulan yang mulia ini, sambutan menjelang perayaan Aidilfitri mungkin antara penyebab harga emas meningkat naik. Cuba teman-teman jeling-jeling bila melintas di kedai-kedai emas terutamanya di Kelantan ni. Ada yang beli baru, ada yang trade barangan emas lama utk dapatkan design terkini... pendekata semuanya nak melawa.. Nama je EMAS mesti mahal.. JALA EMAS pun tiap kali puasa mesti naik harga.Cuba check Source: http://www.commodityonline.com/news/Buy-Gold-in-August-expect-good-returns-in-next-two-months-31264-3-1.html utk lebih meyakinkan anda atau boleh layari http://www.publicgold.com.my website dah rujuk news pada Public Gold News Digest paparan 30 August.


Tapi bagi kami sekeluarga semenjak berkecimpungan dalam pelaburan emas ni, rasanya rugi pulak beli barang kemas ni.. pakai time hari raya je.. kalu sentiasa pakai ke sana ke mari bahaya pun ada jugak. So solution mudah, isteri lebih gemar pakai yang tiruan, pakai kadang-kadang warna tak pudar sangat kalu nak tambah seri lagi boleh hantar celup..

So kepada pelabur yang di hormati, simpan dulu duit tu.. kita standby borong public gold bar lepas hari raya nanti.

PANDUAN BELI EMAS DAN JUAL EMAS PUBLIC GOLD

Public Fine Gold International Sdn. Bhd (Public Gold) merupakan syarikat pertama di Malaysia yang menjual emas pelaburan pada harga pasaran antarabangsa.


Syarikat yang berpangkalan di Bukit jambul, Pulau Pinang mempunyai falsafah untuk mendidik masyarakat mengenai kepentingan menyimpan emas fizikal sebagai pelaburan yang terunggul dan selamat.

Ini membolehkan masyarakat Malaysia membeli dan menjual emas fizikal pada harga yang kompetitif. Perbezaan di antara harga belian yang rendah sekitar 5-6% adalah sangat menarik jika dibandingkan dengan kedai emas (sekitar 13% - 25%).

Produk yang dijual.

Public Gold menawarkan 2 bentuk emas pelaburan yang terbaik iaitu:

1. Syiling emas 999.9

2. Jongkong emas / gold bar 999.9

Syiling emas.

Syiling emas yang dijual adalah di dalam bentuk 50 gram

Jongkong emas / gold bar

Gold bar yang dijual oleh Public Gold adalah seperti berikut:

1. 20 gram

2. 50 gram

3. 100 gram

4. 1 kilogram

Sijil ketulenan emas.

Setiap pembelian jongkong emas akan disertakan dengan sijil pengesahan ketulenan yang ditandatangani oleh "Assayer" yang diiktiraf. Ini bagi menjamin kualiti emas yang dibeli.

Bagaimana membeli emas Public Gold?

Memandangkan Public Gold menjual emas mengikut harga pasaran emas antarabangsa, harganya sentiasa berubah-ubah.

Bagi pembeli daripada luar Pulau Pinang, terdapat kos pengangkutan yang perlu ditambah. Ia adalah seperti berikut:

1. 20 gram = RM10

2. 50 gram = RM20

3. 100 gram = RM30

4. 1 Kilogram = RM300

Jika pembeli hendak membeli, mereka boleh membuat tempahan dengan Public Gold ataupun membeli emas Public Gold melalui agen-agen di seluruh Malaysia.

Untuk Pembelian Anda hubungi saya,
TEL : 019-986 4491


Pembayaran tunai perlu dibuat dalam masa 1 ½ jam daripada tarikh tempahan emas. Jika bayaran tidak diterima maka tempahan akan dikira batal.

Kebaikan membeli emas daripada Public Gold.

Membeli emas dengan Public Gold mempunyai banyak kelebihan:

1. Stok sentiasa ada -Public Gold mengeluarkan sendiri produk emas mereka.

2. Harga yang jauh lebih rendah daripada kedai emas .

3. Memberi jaminan membeli balik emas mereka mengikut harga belian walaupun calar, dibuka sarungnya , bengkok asalkan beratnya masih sama.

4. Perbezaan harga belian dan jualan yang rendah (sekitar 5%-6%).

5. Kualiti emas yang terbaik (jongkong emas dengan kualiti 24K).

6. Mempunyai agen yang ramai di seluruh Malaysia.

Pengiktirafan.

Public Gold telah menjadi syarikat pertama di Malaysia yang mencipta rekod "The Malaysian Book of Record" sebagai:

Pengeluar gold bar tempatan pertama mendapat pengiktirafan assayer dari segi ketulenan jongkong emas keluaran mereka.

PRODUK YANG DIPASARKAN

PRODUK YANG DIPASARKAN
JONGKONG EMAS PUBLIC GOLD KETULENAN EMAS 999.9

PRODUK DINAR EMAS

PRODUK DINAR EMAS
DINAR EMAS PUBLIC DINAR