Tuesday, October 12, 2010

BARANGAN KEMAS TANPA KOS UPAH


Tumpuan terhadap emas bar dan dinar sebagai pelaburan tidak mengenepikan minat terutamanya kaum Hawa terhadap barangan kemas. Kaum wanita terutamanya di Kelantan tidak dapat dipisahkan dengan barangan kemas, bak kata orang Kelantan ' bia lah ado sorat duo.. buat ubat (biar lah ada se urat dua untuk dijadikan perhiasan menambahkan seri....)

Kalau kita biasa dengan gelang bermagnet, gelang kristal yang memberikan kesan perubatan terhadap pemakainya, saya percaya barangan emas yang dipakai pun akan memberikan kesan tertentu. Kita pernah dengar tentang susuk emaskan.. katanya untuk kecantikan TAPI JANGAN CUBA.. Ada juga Safi Rania GOLD.. untuk cantik jugakkan ?? Jadinya Emas begitu serasi dengan kecantikan.


Menyedari keperluan wanita untuk kelihatan cantik, Public Gold juga menawarkan barangan kemas. Antaranya rantai leher, rantai tangan, bracelet, loket (pendant). Boleh layari http://www.publicjewellery.com.my/ untuk pilihan rekaan terkini.


Kelebihan barangan kemas di Public Gold berbanding kedai emas adalah PENGECUALIAN UPAH. Ini bermakna jurang susut nilai nya jika jual balik tidak banyak sepertimana kita membeli emas di kedai-kedai emas. Manakala membeli barangan kemas di Public Gold membenarkan mendapatkan tawaran harga terbaik kerana harga juga ditawarkan mengikut kadar semasa (HARGA SEMASA & TEMPAHAN SECARA ONLINE). Sila hubungi saya, ZAMRY 019-986 4491 sekiranya berminat.

Barangan kemas boleh dijadikan Hadiah Hari Lahir, Hadiah UlangTahun Perkahwinan, Hadiah Hari Ibu, Hadiah Untuk Kelahiran Baby Girl Baru atau Hadiah Untuk Mana-mana Hari pun boleh.. Ahad, Isnin, Selasa,.................

No comments:

Post a Comment

PANDUAN BELI EMAS DAN JUAL EMAS PUBLIC GOLD

Public Fine Gold International Sdn. Bhd (Public Gold) merupakan syarikat pertama di Malaysia yang menjual emas pelaburan pada harga pasaran antarabangsa.


Syarikat yang berpangkalan di Bukit jambul, Pulau Pinang mempunyai falsafah untuk mendidik masyarakat mengenai kepentingan menyimpan emas fizikal sebagai pelaburan yang terunggul dan selamat.

Ini membolehkan masyarakat Malaysia membeli dan menjual emas fizikal pada harga yang kompetitif. Perbezaan di antara harga belian yang rendah sekitar 5-6% adalah sangat menarik jika dibandingkan dengan kedai emas (sekitar 13% - 25%).

Produk yang dijual.

Public Gold menawarkan 2 bentuk emas pelaburan yang terbaik iaitu:

1. Syiling emas 999.9

2. Jongkong emas / gold bar 999.9

Syiling emas.

Syiling emas yang dijual adalah di dalam bentuk 50 gram

Jongkong emas / gold bar

Gold bar yang dijual oleh Public Gold adalah seperti berikut:

1. 20 gram

2. 50 gram

3. 100 gram

4. 1 kilogram

Sijil ketulenan emas.

Setiap pembelian jongkong emas akan disertakan dengan sijil pengesahan ketulenan yang ditandatangani oleh "Assayer" yang diiktiraf. Ini bagi menjamin kualiti emas yang dibeli.

Bagaimana membeli emas Public Gold?

Memandangkan Public Gold menjual emas mengikut harga pasaran emas antarabangsa, harganya sentiasa berubah-ubah.

Bagi pembeli daripada luar Pulau Pinang, terdapat kos pengangkutan yang perlu ditambah. Ia adalah seperti berikut:

1. 20 gram = RM10

2. 50 gram = RM20

3. 100 gram = RM30

4. 1 Kilogram = RM300

Jika pembeli hendak membeli, mereka boleh membuat tempahan dengan Public Gold ataupun membeli emas Public Gold melalui agen-agen di seluruh Malaysia.

Untuk Pembelian Anda hubungi saya,
TEL : 019-986 4491


Pembayaran tunai perlu dibuat dalam masa 1 ½ jam daripada tarikh tempahan emas. Jika bayaran tidak diterima maka tempahan akan dikira batal.

Kebaikan membeli emas daripada Public Gold.

Membeli emas dengan Public Gold mempunyai banyak kelebihan:

1. Stok sentiasa ada -Public Gold mengeluarkan sendiri produk emas mereka.

2. Harga yang jauh lebih rendah daripada kedai emas .

3. Memberi jaminan membeli balik emas mereka mengikut harga belian walaupun calar, dibuka sarungnya , bengkok asalkan beratnya masih sama.

4. Perbezaan harga belian dan jualan yang rendah (sekitar 5%-6%).

5. Kualiti emas yang terbaik (jongkong emas dengan kualiti 24K).

6. Mempunyai agen yang ramai di seluruh Malaysia.

Pengiktirafan.

Public Gold telah menjadi syarikat pertama di Malaysia yang mencipta rekod "The Malaysian Book of Record" sebagai:

Pengeluar gold bar tempatan pertama mendapat pengiktirafan assayer dari segi ketulenan jongkong emas keluaran mereka.

PRODUK YANG DIPASARKAN

PRODUK YANG DIPASARKAN
JONGKONG EMAS PUBLIC GOLD KETULENAN EMAS 999.9

PRODUK DINAR EMAS

PRODUK DINAR EMAS
DINAR EMAS PUBLIC DINAR