Sunday, March 27, 2011

PILIH LAH EMAS SEBAGAI PELABURAN ALTERNATIF



Dengan bencana alam dan malapetaka alam sekitar yang melanda di sana sini, jumlah kerugian yang dianggarkan menjangkau billion AS, pasti akan menjejaskan ekonomi dunia. Bencana alam memusnahkan harta benda, mengorbankan nyawa. sudah semestinya ajal maut ditangan yang Maha Esa namun kita perlu sentiasa membuat perancangan yang terbaik.


Pemilikan EMAS sama ada dalam bentuk DINAR mahupun BAR (jongkong) perlu dilihat sebagai alternatif kepada pelaburan-pelaburan lain sama ada simpanan TUNAI, RUMAH dan TANAH. Ini adalah kerana EMAS merupakan logam yang mulia, tidak mudah MUSNAH, TIDAK BERKARAT, sukar terhakis, senang dibawa BERPINDAH ke sana ke mari dan diterima sebagai tukaran oleh semua orang.


Miliki EMAS walaupun sedikit sebagai alternatif pelaburan anda.Hubungi saya untuk tempahan mahupun pertanyaan ZAMRY 019-986 4491.

Monday, March 7, 2011

APAKAH RAMALAN ANDA TERHADAP MASA DEPAN EKONOMI DUNIA?

Assalamualaikum wbt dan salam penuh keemasan...

Apakah ramalan anda terhadap ekonomi negara/dunia ? Pemikiran ini tercetus setelah mendengar ulasan pakar semasa pembincangan/ kupasan keputusan Pilihanraya semalam di Astro Awani.. Anda rasa macam mana? Peningkatan? Percambahan? Atau.. Apakah kesan dan impaknya kepada orang-orang kebanyakan seperti kita ni?

Ingat.. Di mana anda, bagaimana anda dan keluarga anda di masa hadapan, bergantung kepada tindakan dan keputusan anda hari ini. Buat sedikit penyelidikan tentang keadaan ekonomi dunia sekarang dan anda akan pasti menghubungi saya, ZAMRY 019-986 4491 untuk menukar tabungan RM anda kepada EMAS.. Emas dilihat semakin diterima sebagai pelaburan, bukan hanya Kelantan yg mengeluarkan DINAR malahan negeri lain turut mengikut jejak langkah.. Peraduan dari syarikat2 gergasi pun turut menawarkan emas sebagai hadiah utama tu...

Buat Ramalan Anda Hari Ini dan Ambil Tindakan Yang Sewajarnya untuk Masa Depan Anak-Anak Anda!

Tuesday, March 1, 2011

EMAS UTK ORG KAYA SAJA KAH? TUKAR MENTALITI ANDA

'Saya mana lah ada duit nak beli emas'.. 'Orang kayo-kayo jah beli emas ni'.. 'Besar gelang dio tu.. mesti banyok pitih'.. Benarkah tanggapan anda ini?
Tak pernahkah anda terfikir dek kerana mereka ini mengambil langkah bijak membeli emas maka mereka dapat mengekalkan kekayaan mereka sehingga sekarang.. dari generasi ke generasi??

Miliki emas bukan sahaja melindungi kita dari impak inflasi malah EMAS boleh dianggap sebagai pelindung kepada SIMPANAN MASA DEPAN kita. Macam mana ya? Apabila kita memiliki EMAS, kita dapat mengekalkan nilai sebenar simpanan dan kekayaan. Beli emas RM10,000 sekarang, 5 tahun lagi berapa nilai nya?

Kekadang saya terfikir, simpanan di bank hanyalah nombor.. apabila dikeluarkan barulah jadi duit.. dah lah tu nak keluarkan pun ada limit pulak.. walhal tu duit kita. Sekarang ni pulak diperkenalkan PIDM.. apa tu? Untuk apa? Kenapa mesti ada? Dah tak selamat ke simpan duit kat bank? Kenapa kena di insurankan pulak lah??

Kewujudan EMAS PELABURAN seperti yang di tawarkan oleh PUBLIC GOLD membuka peluang untuk golongan lelaki untuk turut memiliki emas, kalau tidak tak kan orang lelaki nak beli barang kemas pulak!

Anda perlu bermula sekarang.. ambil langkah bijak untuk membentuk kekayaan masa depan anda sekarang.. Jangan biarkan penat lelah anda disia-siakan dengan membayar hutang, SAMAN, Bil dsb. Simpan sedikit dengan membeli EMAS. Mulakan dengan 1 DINAR.. jika tak mampu 1 BAR 20g.. Tapi anda perlu mulakan sekarang!

Berapa anda mampu ketepikan setiap bulan dari gaji untuk miliki EMAS? Hubungi saya, ZAMRY 019-986 4491 untuk bimbingan selanjutnya.

PANDUAN BELI EMAS DAN JUAL EMAS PUBLIC GOLD

Public Fine Gold International Sdn. Bhd (Public Gold) merupakan syarikat pertama di Malaysia yang menjual emas pelaburan pada harga pasaran antarabangsa.


Syarikat yang berpangkalan di Bukit jambul, Pulau Pinang mempunyai falsafah untuk mendidik masyarakat mengenai kepentingan menyimpan emas fizikal sebagai pelaburan yang terunggul dan selamat.

Ini membolehkan masyarakat Malaysia membeli dan menjual emas fizikal pada harga yang kompetitif. Perbezaan di antara harga belian yang rendah sekitar 5-6% adalah sangat menarik jika dibandingkan dengan kedai emas (sekitar 13% - 25%).

Produk yang dijual.

Public Gold menawarkan 2 bentuk emas pelaburan yang terbaik iaitu:

1. Syiling emas 999.9

2. Jongkong emas / gold bar 999.9

Syiling emas.

Syiling emas yang dijual adalah di dalam bentuk 50 gram

Jongkong emas / gold bar

Gold bar yang dijual oleh Public Gold adalah seperti berikut:

1. 20 gram

2. 50 gram

3. 100 gram

4. 1 kilogram

Sijil ketulenan emas.

Setiap pembelian jongkong emas akan disertakan dengan sijil pengesahan ketulenan yang ditandatangani oleh "Assayer" yang diiktiraf. Ini bagi menjamin kualiti emas yang dibeli.

Bagaimana membeli emas Public Gold?

Memandangkan Public Gold menjual emas mengikut harga pasaran emas antarabangsa, harganya sentiasa berubah-ubah.

Bagi pembeli daripada luar Pulau Pinang, terdapat kos pengangkutan yang perlu ditambah. Ia adalah seperti berikut:

1. 20 gram = RM10

2. 50 gram = RM20

3. 100 gram = RM30

4. 1 Kilogram = RM300

Jika pembeli hendak membeli, mereka boleh membuat tempahan dengan Public Gold ataupun membeli emas Public Gold melalui agen-agen di seluruh Malaysia.

Untuk Pembelian Anda hubungi saya,
TEL : 019-986 4491


Pembayaran tunai perlu dibuat dalam masa 1 ½ jam daripada tarikh tempahan emas. Jika bayaran tidak diterima maka tempahan akan dikira batal.

Kebaikan membeli emas daripada Public Gold.

Membeli emas dengan Public Gold mempunyai banyak kelebihan:

1. Stok sentiasa ada -Public Gold mengeluarkan sendiri produk emas mereka.

2. Harga yang jauh lebih rendah daripada kedai emas .

3. Memberi jaminan membeli balik emas mereka mengikut harga belian walaupun calar, dibuka sarungnya , bengkok asalkan beratnya masih sama.

4. Perbezaan harga belian dan jualan yang rendah (sekitar 5%-6%).

5. Kualiti emas yang terbaik (jongkong emas dengan kualiti 24K).

6. Mempunyai agen yang ramai di seluruh Malaysia.

Pengiktirafan.

Public Gold telah menjadi syarikat pertama di Malaysia yang mencipta rekod "The Malaysian Book of Record" sebagai:

Pengeluar gold bar tempatan pertama mendapat pengiktirafan assayer dari segi ketulenan jongkong emas keluaran mereka.

PRODUK YANG DIPASARKAN

PRODUK YANG DIPASARKAN
JONGKONG EMAS PUBLIC GOLD KETULENAN EMAS 999.9

PRODUK DINAR EMAS

PRODUK DINAR EMAS
DINAR EMAS PUBLIC DINAR