Friday, December 9, 2011

KRISIS EKONOMI, TAPI KENAIKAN HARGA EMAS PERLAHAN, KENAPA?

Persoalan ini bermain di minda saya kerana terdahulu, ramai yang menyatakan termasuklah saya, bahawanya pelabur akan beralih kepada pelaburan emas apabila mana ekonomi mula menunjukkan krisis. TETAPI kenaikan harga tersebut belum lagi kelihatan dengan jelas seperti di war-warkan. Fikir punya fikir, tidur bangun, makan, g cuti-cuti Malaysia, sambung fikir lagi.. akhirnya terfikir kebarangkalian berikut:

1. Kalau kita BERHUTANG, pada masa yang sama kita ada HARTA seperti EMAS, apa kita akan lakukan terlebih dahulu? Macam kes negara-negara yang dikatakan mengalami krisis ekonomi ni? Mereka banyak hutang, pada masa yang sama mereka juga ada REZAB EMAS..

2. JUAL ler EMAS kita buat bayar hutang, nanti kena istihar muflis lagi banyak masalah. Jadi bila mana JUAL, bekalan EMAS banyak di pasaran, sebab tu kot harga EMAS rendah. Mungkin US sedang menjual rezab EMAS mereka buat bayar hutang piutang tu kot..

JADI sementara tunggu REZAB EMAS mereka habis, dah harga mulai naik, baik anda pastikan EMAS menjadi milik anda sekarang.. Baru lah boleh tersenyum lebar bila harga EMAS naik. Kalu tak tersenyum hambar aje lah.


Jangan segan-segan hubungi ZAMRY 019-986 4491 untuk tempahan ataupun untuk dapatkan khidmat rundingan EMAS percuma je..

Friday, December 2, 2011

TUKAR WANG KERTAS ANDA KEPADA EMAS SEGERA !!

Simpanan dalam bentuk EMAS semakin digalakkan. Bukan saya yang cakap kerana saya jual emas, tetapi cuba anda lihat BANK-BANK sekarang ni masing2 menawarkan Simpanan Dalam Bentuk Emas. Dipelopori oleh MAYBANK, Public Bank, CIMB, Kuwait Finance dan kebanyakan bank tempat kita simpan duit kertas ni mula menawarkan Simpanan EMAS.

Kenapa? Bukan sahaja kerana Kelebihan EMAS itu sendiri tetapi kerana EKONOMI sekarang ini yang tidak menentu dan matawang akan mengalami kejatuhan yang secara tiba-tiba. Macamana kita alami kejatuhan matawang ni? Bila mana duit yang kita ada tak cukup untuk beli apa yang kita perlukan dek kerana BARANG NAIK HARGA, maknanya duit kita semakin mengecillah nilainya.

EMAS ni dengan bahasa mudah nya , NILAI nya Hidup, simpan selama mana dari generasi ke generasi akan sentiasa berharga dan naik harga. Samalah macam HARTANAH- tanah dan Rumah.. cumanya tanah rumah orang-orang macam kita ni tak mampu nak beli CASH sebab harganya RATUSAN RIBU, tak 'mobile', xboleh dibawa ke hulu ke hilir, susah nak serah2 pada anak cucu. EMAS ni
mudah, kalu beli EMAS FIZIKAL lagi mudah dari BUKU SIMPANAN sebab mobile, boleh gadai bila nak pakai duit, boleh jual sedikit-sedikit (kelebihan beli saiz yg kecil2).



Rugi kalu tak beli emas ni sekarang.. Cuba bayangkan kerugian anda 10-15 tahun lagi sepertimana kita bayangkan BEST nya kalu emak ayah kita dulu dah belikan EMAS untuk kita banyak2 dulu, fuhh.. mesti kita dah kayooo.. sekarang ...

PANDUAN BELI EMAS DAN JUAL EMAS PUBLIC GOLD

Public Fine Gold International Sdn. Bhd (Public Gold) merupakan syarikat pertama di Malaysia yang menjual emas pelaburan pada harga pasaran antarabangsa.


Syarikat yang berpangkalan di Bukit jambul, Pulau Pinang mempunyai falsafah untuk mendidik masyarakat mengenai kepentingan menyimpan emas fizikal sebagai pelaburan yang terunggul dan selamat.

Ini membolehkan masyarakat Malaysia membeli dan menjual emas fizikal pada harga yang kompetitif. Perbezaan di antara harga belian yang rendah sekitar 5-6% adalah sangat menarik jika dibandingkan dengan kedai emas (sekitar 13% - 25%).

Produk yang dijual.

Public Gold menawarkan 2 bentuk emas pelaburan yang terbaik iaitu:

1. Syiling emas 999.9

2. Jongkong emas / gold bar 999.9

Syiling emas.

Syiling emas yang dijual adalah di dalam bentuk 50 gram

Jongkong emas / gold bar

Gold bar yang dijual oleh Public Gold adalah seperti berikut:

1. 20 gram

2. 50 gram

3. 100 gram

4. 1 kilogram

Sijil ketulenan emas.

Setiap pembelian jongkong emas akan disertakan dengan sijil pengesahan ketulenan yang ditandatangani oleh "Assayer" yang diiktiraf. Ini bagi menjamin kualiti emas yang dibeli.

Bagaimana membeli emas Public Gold?

Memandangkan Public Gold menjual emas mengikut harga pasaran emas antarabangsa, harganya sentiasa berubah-ubah.

Bagi pembeli daripada luar Pulau Pinang, terdapat kos pengangkutan yang perlu ditambah. Ia adalah seperti berikut:

1. 20 gram = RM10

2. 50 gram = RM20

3. 100 gram = RM30

4. 1 Kilogram = RM300

Jika pembeli hendak membeli, mereka boleh membuat tempahan dengan Public Gold ataupun membeli emas Public Gold melalui agen-agen di seluruh Malaysia.

Untuk Pembelian Anda hubungi saya,
TEL : 019-986 4491


Pembayaran tunai perlu dibuat dalam masa 1 ½ jam daripada tarikh tempahan emas. Jika bayaran tidak diterima maka tempahan akan dikira batal.

Kebaikan membeli emas daripada Public Gold.

Membeli emas dengan Public Gold mempunyai banyak kelebihan:

1. Stok sentiasa ada -Public Gold mengeluarkan sendiri produk emas mereka.

2. Harga yang jauh lebih rendah daripada kedai emas .

3. Memberi jaminan membeli balik emas mereka mengikut harga belian walaupun calar, dibuka sarungnya , bengkok asalkan beratnya masih sama.

4. Perbezaan harga belian dan jualan yang rendah (sekitar 5%-6%).

5. Kualiti emas yang terbaik (jongkong emas dengan kualiti 24K).

6. Mempunyai agen yang ramai di seluruh Malaysia.

Pengiktirafan.

Public Gold telah menjadi syarikat pertama di Malaysia yang mencipta rekod "The Malaysian Book of Record" sebagai:

Pengeluar gold bar tempatan pertama mendapat pengiktirafan assayer dari segi ketulenan jongkong emas keluaran mereka.

PRODUK YANG DIPASARKAN

PRODUK YANG DIPASARKAN
JONGKONG EMAS PUBLIC GOLD KETULENAN EMAS 999.9

PRODUK DINAR EMAS

PRODUK DINAR EMAS
DINAR EMAS PUBLIC DINAR